Babblarna är ett färgglatt gäng som tagit Sverige och skandinavien med storm. Babblarnas video på youtube har flera miljoner tittar och fler och fler faller för våra egna favoritfigurer. Men Babblarna är ju så mycket mer än ett gäng skojiga sötnosar! Babblarna är väl genomtänkt språkträning. Inte bara för att de faktiskt hjälper till i språkutvecklingen, utan för att de gör det utan att man tänker på det. I leken med Babblarna, Babblarnas namn och deras speciella sätt att prata, så utvecklas språket. Fantastiskt, eller hur? Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen och språkträningen riktar sig till barn i tidig språkutveckling. Babblarna älskas av alla och det fina är att varken barn eller vuxna tänker på att det är just språkträning det handlar om i leken och äventyren i Babblarnas värld.


Har du träffat Babblarna? Babba, Bibbi Bobbo och Dadda, Diddi, Doddo?

Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. Med hjälp av Babblarna övar ni tillsammans på samspel och möjligheterna till språkutvecklande lekar är oändliga. Använd din egen fantasi och anpassa leken så att den blir precis lagom svår för DITT barn.


När du beställer Stora Babblarnapaketet får du allt du behöver för att leka, jobba och språka med Babba, Bibbi, Bobbo och Dadda, Diddi, Doddo!

 

Böcker

Det finns fyra böcker om Babblarna där var och en fokuserar på olika begrepp. Böckerna är stora (20 x 20 cm) och lätta att bläddra i. Bilderna i böckerna är färgglada och texten är skriven på ett sätt som gör att den som läser och den som lyssnar har ett nära samspel. Till varje bok medföljer ett memoryspel med kort att para ihop och att leka med. Med korten kan historien i respektive bok ”spelas upp”.

I boken Dadda hälsar på får vi följa med Dadda när han åker och hälsar på de andra Babblarna. Barnet får gissa vem som döljer sig bakom de olika dörrarna som Dadda, naturligtvis med barnets hjälp, knackar, ringer och bankar på. Vem bor här?

Boken i Babblarnas hus bjuder på ett spännande äventyr där det sker olika saker inne i husets alla skrymslen och vrår. Genom att bland annat kika i nyckelhåll, titta i skåp och bakom gardiner får vi se vad Babblarna gör i sitt hus. Vad händer därinne? och svaret på frågan om vad de olika Babblarna gör ger ett mycket bra träningstillfälle vad gäller uttal.

I boken i Bobbos väska har Bobbo samlat alla sina kompisars saker i en väska. Sak för sak plockas ur väskan och det gäller för oss att tillsammans med Bobbo lista ut vems de är.

I Var är Babbas saker? har Babba tappat bort alla sina saker och vi får tillsammans hjälpa till att hitta dem. Boken fokuserar särskilt på frågan Var? och i svaret som ges kommer även träning av prepositioner.

 

Pappersfigurer

Babblarnafigurerna och kort med de sex Babblarnas namn är tryckta på tjock kartong. Mycket lek och minnesträning kan skapas med dessa klippdockor och de tillhörande namnkorten.

 


Plastfigurer

Babblarna som plastfigurer är ett härligt hjälpmedel vid språkträningen. De små söta färgglada och hållbara figurerna är härliga att ta i och äventyren ni kan uppleva i lek med figurerna ger en extra skjuts i arbetet med att erövra ett språk. Precis som Pokemon, Barbapapa eller Fischerpricefigurerna blir de snart favoriter i lekhyllan. Låt fantasin flöda, följ med Babblarna in i deras värld.
Figurerna är 6-10 cm höga.

 

Dataspel ”Första spelet”

Babblarna - första spelet innehåller tre enkla spel som både språktränar och ger användaren chans att spela - själv!  Spelen är roliga och tränar bland annat förmågan att höra skillnad på de olika Babblarnas namn, olika begrepp (saker, färger och storlek) och så finns det ett musikspel där du komponerar dina egna låtar. Bilen Tut ger instruktioner.

Det går att skapa olika användare och varje användare kan göra egna inställningar för att anpassa spelet efter sina behov. Med på CD:n finns också Babblarnas musikvideo - en favorit att titta på om och om igen.

För PC, Windows XP/VISTA/7.

 

Mer kul och lärorikt med Babblarna för barnen finns på www.babblarna.se

Om du vill beställa Babblarna-produkter hittar du dem enklast under rubriken ”Babblarna” i Butiken. >>Klicka här

I butiken
Bli medlem i klubben
Hatten Förlag på Facebook

Hatten Förlag på Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Ange din e-postadress i fältet nedan: