Hatten Förlag utökar sitt samarbete med Lekolar

Lekolar är den marknadsledande plattformen för pedagogiska hjälpmedel, leksaker och inredning till skola och förskola. I ett utökat samarbete görs nu hela Hatten Förlags sortiment tillgängligt hos Lekolar från och med den 16 april.Lekolar har tidigare erbjudit ett urval av Hatten Förlags produkter, med fokus på varumärket Babblarna. Det nya samarbetet innebär att även Hatten Förlags varumärken Ajja & Bajja och Snicksnacksnoken nu finns att köpa på Lekolar, tillsammans med Hattens hela utgivning av böcker, språkpussel och spel samt smalare titlar för barn med större och mer specifika behov.

– ­Samarbetet med Lekolar är efterlängtat. Tillsammans hoppas vi kunna förenkla för pedagogerna att hitta just det material de behöver för att jobba effektivare med barnens språkutveckling, säger Anneli Tisell, vd på Hatten Förlag.

I och med samarbetet har Lekolar fått ett brett urval av produkter inom språkutveckling att erbjuda förskolor och skolor i Sverige. En uppskattad produkt som nu görs tillgänglig är Språklådorna som innehåller noggrant utvalda produkter tillsammans med en tydlig handledning som gör det enkelt för pedagoger att komma igång med tal- och språklek.

– Vi är speciellt glada över den breda och djupa kunskap inom tecken och teckenstöd som finns hos Hatten Förlag. Många förskolor och skolor efterfrågar produkter som tränar och utvecklar språket under lekfulla former. Nu kan vi erbjuda detta, säger Sara Gustafsson, produktchef för Social Science (bland annat produkter för språket) på Lekolar.

För mer information kontakta gärna:
Katarina Lindberger, presskontakt på Hatten Förlag, katarina@hattenforlag.se

Hatten Förlag arbetar för att göra språkutvecklingen för små barn rolig och inkluderande. Förlaget ger främst ut språkutvecklande barnböcker, spel, leksaker och material med tecken, men även facklitteratur på temat tecken- och språkträning. Hatten Förlag står bakom konceptet Babblarna, Sveriges mest populära figurer för små barn 1–5 år. Babblarna används i den pedagogiska verksamheten i flera förskolor. Bland övriga titlar hos Hatten Förlag finns bland andra Ajja & Bajja och Snicksnacksnoken. Förlaget grundades 2002 av grafiska formgivaren Anneli Tisell och har idag tio anställda med säte i Danderyd, Stockholm.