Språkväskor

Det ska vara lätt och roligt för alla att arbeta med språket! Därför jobbar vi på Hatten med att sätta ihop olika språk- och talträningspaket i rolig och lättillgänglig form. Vi kallar dem ”Språkväskor”. Vad sägs om: Första orden-väskan, Första meningarna-väskan, Abstrakta väskan, Berättaväskan, Stora ljudväskan...

Väskorna passar bra att använda hemma, i förskolan eller skolan, låna på biblioteket eller på språkoteket. Väskorna, som är lagom stora att rycka med sig när man vill jobba med språket var man än är, kommer med en lättläst handledning full med lekförslag och språkutvecklande tips!

Vår huslogoped Elvira har valt ut ut enskilda delar av våra olika läromedel, vi köper in kompletterande material och sätter ihop dem till Språkväskor tänkta för målinriktad, lekfull och lustfylld språk- och talträning. Se innehållet i varje väska här

Idag finns tre språkväskor att beställa: Första orden-väskan och Första meningarna-väskan som passar barn i tidig språkutveckling och innehåller material att både läsa, leka och spela med, och Stora ljudväskan som innehåller allt man behöver för att träna uttal.

Första orden-väskan innehåller bland annat Babblarna och Ajja & Bajja i böcker och som dockor/plastfigurer så att man både kan läsa och leka fram språket. Nytt i väskan är till exempel ett tåg som Babblarna kan åka i och lottoplattor till Babblarnas spelkort. En ordentlig handledning med förslag på språklekar följer med. 

Första meningarna-väskan innehåller bland annat I Babblarnas hus, Babblarna klippdockor och ett hus med luckor man kan öppna och stänga. Ajja & Bajjas lotto, ett antal språkpusselbitar och annat smått och gott lockar till mycket meningsbyggnad. Handledning ingår. 

Stora ljudväskan innehåller bland annat Fingerresan, Babblarnafigurer och Babblarnas spelbok för träning av alla språkljud mellan himmel och jord. För ljud som brukar krångla lite extra finns även Snicksnacksnokens böcker och kortlekar, och handledningen är full av tips på lekar och spel för riktigt rolig uttalsträning!