Lästips för vuxna

Vill du läsa mer om barns språkutveckling och hur du som förälder eller personal kan stötta den? Då har jag flera lästips!

Här under "Logopeden tipsar" finns det numera mycket läsning beroende på vad det är för del av språket ni vill arbeta med. Vill du istället utgå från ett av våra material och få inspiration utifrån det kan du klicka dig vidare till "Om Hattens produkter" här på hemsidan. 

Är du speciellt intresserad av Babblarna finns det också en hel bok skriven av Iréne Johansson, grundare av Karlstadmodellen: Tal & språkträning i Babblarnas värld. Hon har också skrivit Utbyggd grammatik som blandar både teori och praktiska övningar. 

Mer om Babblarna går också att läsa i flera artiklar på Forskoleforum.se - om inte er förskola är ansluten går det att prova tjänsten gratis i två månader. För deras räkning har jag (sök: logoped Elvira Ashby) också skrivit en artikelserie som går att använda som underlag för fortbildning: Stimulera barns språkutveckling. I en artikel i taget går jag in på olika delar av barns språk och vad vi konkret kan göra för att stötta utvecklingen.

Vill ni fördjupa er ännu mer finns också min bok Språkstimulera mera!

För den som vill läsa mer om tecken finns Lilla boken om tecken och Möjligheter med tecken för ungdomar och vuxna och mycket mer läsning på hemsidan signitforward.com

Och snicksnacksnoken.se har också en egen hemsida där det finns små informationsblad att skriva ut och en stor länksamling till ännu mer läsning.

För det här med språkutveckling är ju faktiskt det intressantaste som finns!