Om tvisten i Babblarnas värld

I snart två år har det pågått en tvist mellan oss på Hatten Förlag och en tidigare anställd. På grund av Babblarnas stora popularitet har detta fått en hel del uppmärksamhet i olika medier. Tyvärr sprids det också många rykten och många felaktigheter.

För oss som jobbar på Hatten är hela denna situation väldigt sorglig. Att se sin fina arbetsplats och sitt kompetenta och älskade arbete bli smutskastat och saboterat gör oss mycket ledsna. Att läsa inlägg i sociala medier, artiklar och reportage som handlar om en konflikt, istället för att fokusera på allt bra och gott som Hatten Förlag och Babblarna gör för barn, tar oss alla hårt. Vi hoppas att vi snart kan lämna detta sorgliga bakom oss och att vi istället får fortsätta utveckla musik, böcker, film, leksaker och spel med samma själ och hjärta som vi har gjort sedan det hela startade för oss 2003.

Kortfattat handlar det tråkiga som pågår i huvudsak om två saker

Det rättsliga:
Den tidigare anställde illustratören försöker göra gällande att sådant han tidigare har godkänt inte längre gäller. Han påstår att vi på förlaget sedan hans anställning upphört inte har rätt att använda det han har varit med och gjort.

Skapelsen:
Den tidigare anställde illustratören försöker göra gällande att han är den huvudsakliga ”skaparen” av Babblarna, när det i själva verket är så att allt arbete han utfört är enligt Anneli Tisells riktlinjer och beslut. Anneli är själv formgivare och illustratören har varit en av flera utförare av Annelis formmässiga idé och vision. Tyvärr väljer vissa inom såväl sociala som andra medier, att dela den tidigare anställdes version av skapelseberättelsen, vilket för oss självklart är mycket olyckligt.

Vill du läsa mer om tvisten >>klicka här

Vill du läsa historien Babblarna >>klicka här

Jag heter Anneli Tisell och är grundare av Hatten Förlag. Utifrån egna behov kring min son Nisse, som har Downs syndrom, började jag producera material som vi själva behövde i vår vardag. Först och främst är jag kreatör - som formgivare, författare och låtskrivare. Idag är Nisse 22 år och under alla år med Hatten Förlag har jag haft den stora förmånen att få se mina idéer växa fram och bli älskade av barnen som allting är skapat för. Vid min sida har jag många fina och värdefulla medarbetare som alla bidragit till det som Hatten Förlag är idag. Vi jobbar tillsammans för att varenda liten prick ska ha ett språk.