Olle&Mia

Olle och Mia är kompisarna som tar oss med på språkutvecklande äventyr. Tillsammans med sin brokiga skara vänner och familj delar vi deras vardag och lär oss samtidigt en hel del om att använda språket.


Olle & Mia finns idag i 14 böcker, inkl två rim&rams-böcker med ramsor ni kommer känna igen. Böckerna har ett enkelt språk men illlustrationerna är ändå lite tuffare så att de passar även äldre barn i tidig språkutveckling. På varje uppslag hittar man teckenillustrationer för hur man tecknar orden, vilket kan underlätta om omgivningen vill utveckla sitt tecknande, men också vara bra för barn som kämpar med att börja läsa själva (då teckenillustrationerna ger extra ledtrådar till det skrivna ordet). 


Olle & Mia finns också som klippdockor, både större som fungerar extra bra tillsammans med materialet SpråkPussel, och mindre som säljs tillsammans med en kulisslek med scener att hitta på egna berättelser i.

Och missa inte Olle & Mias KänsloMemo!


Läs mer om hur man kan språkpussla med Olle & Mia här och mer information om böckerna och spelen hittar ni under fliken Olle & Mia i butiken!

Och på hattenonline.com kan du lära dig hur man tecknar ramsorna i Olle&Mias två ramsaböcker. Läs mer genom att välja Stora Rim&Ramsor eller Små Rim&Ramsor i menyn här till vänster.