Vilket teckenmaterial ska jag välja?

När man använder tecken utvecklar barnet sin kommunikation snabbare och får en bättre språkutveckling. Att spela spel och och leka lekar med tecken är bästa sättet att lära sig att teckna. Tecken är det som ligger oss på Hatten allra närmast hjärtat och vi har många material med tecken.

>>till allt med tecken i nätbutiken

För dig som just ska börja med tecken rekommenderar vi följande titlar:

Lilla boken om tecken (bok med inspiration och fakta om tecken) Vill du veta varför man använder tecken, hur det fungerar och få massor av tips för att komma igång eller utvecklas vidare? Boken ger en lättsam och inspirerande introduktion till Tecken som AKK (TAKK). Bra att läsa själv, men också att sprida till alla i barnets omgivning. 

Språkbyggarna Olika lättsamma och roliga material för att komma igång med de första orden och tecknen. Bäst är "Mina första ord & tecken" och albumen "Mina ord om..." Titta i butiken under rubriken "Språkbyggarna".

HattenOnline Sitt framför datorn och lär dig mer än 1.500 tecken. Passar även för barn eftersom orden visas i bild, med text och med en videofilm där ordet både sägs och tecknas. 

FickHatten (minilexikon med tecken) Den lilla uppslagsboken som får plats i fickan. Med mer än tusen ord att snabbt slå upp i stunden. 

 

Favoriter för barnen:

SångHatten (dvd-film) En rolig och lärorik film med varierande innehåll för små och mellanstora barn. Teckensånger och kommunikationslekar. Självklart jättebra för barnet som behöver tecken, men också för alla barn i omgivningen - förskolekompisar, syskon, kusiner, grannbarnen med flera. En garanterad favorit i filmhyllan! 

Musiken från filmen finns också med på musik-cd:n "Sång&HoppHatten".

Barnböcker med tecken 
Vi har ett flertal roliga böcker med tecken att välja på: Böckerna om Olle&Mia och Ebba har tecken tryckta på varje uppslag, och Ajja & Bajja och Babblarna har teckenillustrationerna i ett register längst bak. För alla barnböcker med tecken se >>här

Teckendockor Stora härliga dockor där du själv stoppar in dina händer i dockans. Du hittar dem >>här

 

Här är titlar för dig som vill gå vidare i tecknandet:

MaterialHatten (cd/dvd med teckenmaterial att skriva ut) Färdiga blad till teckenalbum, memoryspel, lottbrickor, kortspel, böcker och pysselmaterial. MASSOR av material gjorda som pdf:er färdiga för dig att skriva ut, laminera och klippa till. Produktinfo Allt som finns på skivan finns också att köpa färdigt - ta en titt i butiken under rubriken "spel och material" för att läsa mer.

Gör egna material med tecken Gör böcker, album och spel med tecken. På www.ritadetecken.se finns ett stort antal teckenillustrationer som du lätt applicerar i dina egna dokument.