Ordna en barnboksdag!

Barnböcker är toppen för barns språkutveckling, och om vi väcker läslusten hos ett barn har vi gjort dem en stooor tjänst för livet! Så oavsett om ni är en förskola, bokhandel, bibliotek, eller ... varför inte fira barnboken genom att ...

... ordna en BARNBOKSDAG!

Babblarna, Ajja&Bajja och alla våra bokkaraktärer här på Hatten är förstås gärna med! Och här vill vi dela med oss av lite tips, idéer och aktiviteter som ni kan inspireras av.

Aktiviteter:

Högläsning - förstås! 

Teater - Ajja&Bajja har ju sin teaterkuliss som passar utmärkt om ni vill spela upp en liten historia inspirerad av böckerna, Babblarnas mjukisar är också gärna med och spelar teater. Och vill ni riktigt slå på stort finns ju Babblarnas musikal att boka!

Dans & Film - både Babblarna och Ajja&Bajjas musikvideor finns på YouTube och musiken på Spotify pch iTunes. Det är bara att sätta på och dansa loss!

Pyssel - både på www.babblarna.se och www.ajjabajja.se kan ni skriva ut målarboksblad och annat pyssel. Men det går förstås att hitta på annat utifrån böckerna också. Varför inte göra egna trollspön (inspirerat av Babola salabim) eller egna Babblare av lera? Det är bara vår fantasi som sätter gränserna!


Sedan är det bara att bestämma en dag och bjuda in!

Vi bjuder gärna på en affisch - i nedersta högra hörnet finns plats att skriva plats, dag och tid. Klicka bara på bilden nedan för att få upp affischen som en pdf att skriva ut.