Snurror

För Nils har snurrorna ända sedan han var liten varit ett redskap för att minnas det han har gjort och för att kunna berätta om det för andra som inte var med. Och naturligtvis har vi sparat alla våra snurror - de är superroliga minnen att bläddra i.

Ända sedan Nils var riktigt liten har vi satt ihop album tillsammans. Det enklaste albumet är en snurra! Det sätter vi ihop på bara några minuter:

 

Vi har oftast med en digitalkamera eller använder mobiltelefonens kamera när vi ska göra något speciellt. Vi fotar på utflykter, cirkusbesök, festen eller vad det nu är vi vill göra album om. Med en liten fotoskrivare är det sedan jättelätt att skriva ut de bilder som ska vara med i snurran. På vår fotoskrivare kan man välja om man vill ha en, två eller fyra bilder per fotopapper - vi väljer oftast varianten med två bilder. Fotoskrivaren är så liten så den står i köksfönstret hemma så bilderna blir ofta utskrivna under tiden som middagsmaten puttrar i pannorna. När bilderna är utskrivna kan man skriva på dem för hand om man vill - eller skriva ut texter på datorn och klistra fast med en dutt med limstiftet. (Tänk på att det är jättesmart att skriva/klistra dit texten innan man laminerar så håller texten bättre).

 

Vi har också vår laminerare ståendes i köksfönstret så det går enkelt och snabbt att laminera bilderna. Eftersom jag har en Xyron är det bara att stoppa in bilderna som i en mangel och veva - ingen värme eller el behövs. Med saxen klipper jag snabbt isär bilderna och med hålslaget gör jag ett hål uppe i hörnet på varje bild. Sedan trär vi på bilderna på en nyckelring (enklast blir det men en snäppring såklart) och vips så är snurran klar.

 

Det här behöver du för att göra snurror:

 

Digitalkamera alt. mobiltelefon (med de bilder ni vill göra album av) Fotoskrivare Lamineringsmaskin (tips: Xyron multilaminerare) Sax eller skärmaskin Hålslag Nyckelring (tips: Snäppringar)